5 Eylül 2012 Çarşamba

Ölen köpeğin ardından yeniden köpek sahiplenmek

 
İlk köpeğimiz Efe’yi 6 aylıkken nasıl kaybettiğimi önceki blogumda yazmıştım. Ancak 1 sene sonra ikinci köpeğimizi almıştık. Bu sefer gerçek anlamda bir Efe hayal etmiştim, güçlü, kuvvetli, etkileyici… 10 senelik hayat paylaşımımız sonunda ikinci köpeğim Efe gideli birkaç ay oluyor ve gözlerim bu blogu yazarken halen dolu dolu oluyor. Bu blogumu da onun anısına yazıyorum.

İlk yavrumuzda yaşadığımız acıyı yaşamamak adına baştan anne babasını görebileceğim, en az 4 ayını annesi ile geçirmiş, aileden verilen bir köpek almayı istemiştim. Efe Junior, İstanbul Silivri’de bir aile evinde doğmuş, tosuncuk, 4 aylık bir erkek Alman Kurdu yavrusuydu.
Bahçeli bir evde yaşadığımız için koruma amaçlı bu cinsi seçmiştik. Bundan 10 sene önce, TV komedisindeki Küçük Hüsamettin gibi kalın kaşlarını andıran alnı ve kulakları vardı. Henüz ufacık haliyle büyük köpeklere kafa tutar, büyüyünce ne kadar dominant olacağının sinyallerini verirdi.

Tüm isteklerim kabul olmuştu. İnanılmaz güzel kızıl siyah kurtlardan, koca patili, bal rengi gözlü, koca kafalı, yakışıklı bir Almam kurdum vardı. Sokakta kim görse bir daha bakar, Jandarma nerden aldığımızı sorar, yanımda dolaştırırken kendimi çok güvende hissederdim. Başka köpeklere genelde beni korumak amaçlı korkutma atakları yapmaya da çalışırdı. Büyümesini görmek için günleri saydığım Efe’yi en iyi nasıl beslerim, en iyi nasıl eğitirim diye araştırırken pozitif eğitimi bulmuştum. Daha ileri gidip şampiyon koruma ve hizmet köpekleri yetiştiren Leerburg Kennels'ın köpeklerinin çiğ et yiyip hiç aşı olmadıklarını, homeopati ile tedavi edildiklerini öğrenmiştim.
Aşı sonrası reaksiyonlar: http://leerburg.com/vaccinosis.htm

Efelerim ve sonradan edindiğim kedilerimdeki aşı sonrası tümör oluşumu reaksiyonları beni hep acaba bunlar gerekli mi diye düşünmeye itmişti. Türkçe doğal bakım konuları ile ilgili hiçbir kaynak bulamamış, kendi veteriner hekimlerimiz ile fikir ayrılığına düşmüştüm. Yabancı kaynaklı veteriner hekimler tarafından yazılmış doğal bakım kitaplarının büyüsüne kapılmış, hızla bu konularda bashico’da Türkçe bloglar yazmaya başlamıştım. Yıllarca doğal bakım yahoogruplarındaki üyelerden ve kitaplardan okuduklarımı bloglarımda özet olarak koydum. Bu ilk yazılarımdan seneler sonra Türkiye’de benimle paralel düşünen hayvan severler bulmak beni çok mutlu ediyor.

Sonraki blogumda size nasıl sağlıklı bir yavru seçimi yapılabileceğini anlatacağım.

10 yorum:

deniz dedi ki...

çok acı çekiyorum, 10 yıllık sadık dostumu kaybettim, yardımınıza ihtiyacım var, bir iki cümle yazın nolur....

Başak Pirtini dedi ki...

Sevgili Deniz, acınızı aynen hissediyorum. Hayvanlarımız hayatımızdan çıkınca onlarla bir daha konuşamayacağımızı sanıyoruz, müthiş bir çöküş oluyor bizim için. Ancak iç enerjimiz, ruhumuz her zaman yaşamaya devam ediyor. Siz de hayvanınızın enerjisi ile iletişim kurabilirsiniz. Sakin bir yerde oturarak önyargı düşüncesi bulundurmadan kafanızı boşaltıp bir fotoğrafına bakın. Onun gözlerinden gördüğünüzü hayal edin. Sevgi dolu enerjiniz ile onu sarın. Sizin de kalbinizde içinizde hoş bir his olacak. O zaman sorunuzu sorun cevap anında gelecektir. Eğer yapması zor ise o zaman algıları daha açık birine sorabilirsiniz. Daha fazla detaylı bilgi için “hayvanlarla iletişim” bloglarını inceleyin. Ya da ingilizce biliyorsanız animalcommunication yahoogrubuna üye olarak hayvanınızın resmini gruba koyup oradaki gönüllülere sorabilirsiniz. Ben ne zaman Efe’yi düşünsem içimde enerjisini hissediyorum. İngilizce olarak yayınlanan yine Amelia Kinkade’nin kitaplarını da tavsiye ediyorum. Çok çok geçmiş olsun, zaman ancak acınızı dindirecektir, gözyaşlarını olmasa bile…

köpek ilanları dedi ki...

uzun zaman çocuğumuz gibi gözümüz bakıyoruz onlara seviyoruz kaybet zor Allah sabır versin

Esen dedi ki...

Merhaba Başak Hanim, 2 gün önce 6 yaşındaki köpeğimize yavrumuza araba çarptıve onu kaybettik. Acimiz o kadar büyük ki hiç bir kelime tam olarak ifade edemez. Ben onu 6 sene boyunca tüm kalbimle sevdim. Tüm aile de aynı şekilde. Sadece olduğu yerde mutlu mu? Bizi hissediyor mu ne bileyim neden gitti? Bir sürü soru var aklımda. Duymayi yavruma.Oldugunde gözleri açıktı. O da bize mi doyamadi. Aklımda o kadar çok soru var ki..

Başak Pirtini dedi ki...

Esen hanim kaybiniz icin uzuldum. Bloglarimda hayvanlarla iletisim ve konusmak konusunda meditasyonlardan yardim alabilirsiniz. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Başak hanım bu pazartesi 1.5 yaşındaki oğlumuz alman kurdu thoru kaybettik. İletişim kurmak istiyorum size mail de yolladım. Yardımcı olur musunuz? Aslıhan

Adsız dedi ki...

Başak hanım bu pazartesi 1.5 yaşındaki oğlumuz alman kurdu thoru kaybettik. İletişim kurmak istiyorum size mail de yolladım. Yardımcı olur musunuz? Aslıhan

Adsız dedi ki...

Sİze bir mail yolladım- ölen köpeğimizle iletişime geçmemize yardımcı olur musunuz?

Adsız dedi ki...

Alman kurdu thor- trafik kazasında bu hafta kaybettk- iy olduğunu bilmek istiyorun

Unknown dedi ki...

Merhaba.. 35 günlük alman kurdu yavrusu aldık.
kuru mama-süt tozu ve hafif pişirerek tavuk-yoğurtla besliyorum. Şuan 55. Günlük yakında maması bitecek o zaman çiğ ete başlamayı düşünüyorum. Marketten aldığım bütün tavukları kemikleriyle verebilirmiyim? 1 hafta sonra 2. Karma aşısı var o zamana kadar bahçeye çıkarmıyorum ama balkonda durduğu için çok soğuk ve sinek oluyor. Ayrıca yakında sert soğuklar geliyor. Tüm belirttiğim bu durumları daha iyi hale getirmem için bilgilendirirmisiniz? Birde pozitif eğitimle ilgili ücretsiz bilgi kaynağı varmı? Öğrenciyim :)