9 Şubat 2008 Cumartesi

Kedi boyama sanatı

Siz hiç tuval yerine bir kedi vücudu kullanılırsa ortaya nasıl bir çalışma çıkar hayal edebilir misiniz?
Artık sanatçılar şimdi de doğanın renklerine müdahale ederek bizi şaşırtan portreler ortaya çıkartıyor. Aslında hayvan severlerin karşı çıkabilecekleri bir uygulama olan kedi boyama sanati kedileri bize şimdiye kadar hiç alışmadığımız renk ve desenlerde gösteriyor.

Yeni Zelandalı bir yazar, Burton Silver ve illüstratör Heather Busch kedi boyama sanatı, kediler nasıl boyanır ve boya yapan kediler üzerine bir kitap yazmış. "Why Paint Cats" adı ile satılan kitapta bitkisel, zehir içermeyen doğal boyalarla çeşit çeşit desenlere boyanmış kedi portreleri ve hikayeleri yeralıyor. Kitap üzerine photoshop boyaması diye yorumlar yapılsa da, gerçekte kedileri boyamayı profesyonel olarak yapan sanatçılar bundan para bile kazanmaya başlamışlar. Kitabın sitesinde anlatıldığı üzere bazı kediler üzerlerine resim yapılmasını çok hoş karşılarken, hatta boyanınca etrafta salınarak dolaşıp hava atarken, bazılarının boyaması ise 30 kez yarım saatlik dilimlerde gerçekleşmiş.

Kedi boyama sanatını herkes hoş karşılamayabilir. Ben ise sadece bakmakla yetinip her zaman olduğu gibi doğalın en güzel olduğunu savunacağım. Tabii bir fikir vermesi için resimlerini de ekliyorum. Kitabın sitesi için tıklayın.

Fotoğraf ve diğer kedi boyama resimleri için linki tıklayın. http://whatheck.net/index.php/home/36-art/63-why-paint-cats

Hiç yorum yok: