9 Şubat 2008 Cumartesi

Sanatçılar kedilerden, kediler de sanattan anlıyor

Geçenlerde uzun yıllar birlikte çalıştığımız reklam ajansı "Art Grup"tan çok anlamlı bir hediye aldım. Reklam ajansları her yıl kendi içlerindeki sanatçıların çalıştıkları çeşitli eserleri müşterilerine gönderirler. Bu bir tür gelenek olmuş. Ancak bu sene aldığım hediyenin kutusu üzerinde aynen şu not vardı:

"Onlar yeni bir yıla girdiğimizi belki anlayamayacaklar... Ama sizin küçük bir katkınızla daha mutlu olacaklar. Bu yüzden biz, yeni yılda sokak hayvanları için bir şey yaptık ve Barınak Gönüllüleri Derneği'ne bağışta bulunduk. Yeni yılın mutluluklar getirmesi dileğiyle... art grup"

Büyük mukavva kutunun içinde Efsun Güneş'e ait sokak kedilerini kendi kalemiyle çizdiği üç tane resim göndermişlerdi. Sanatçı çizgilerinde sokak hayvanlarının hüznünü çok güzel ifade etmiş, öyle ki her baktığımda içim burkuluyor. Efsun Güneş kedilerden belli ki anlıyor, bu duyarlı çalışmaları yapmış.

Peki sokak hayvanlarının bu sanat eserlerine tepkisi ne olurdu dersiniz? Onlar adına kedilerim ne yaptı anlatayım. Resimleri çıkardığım anda kedilerim Boncuk ile Maviş hemen bu ne diye etrafına toplandı. Uzun bir süre yanında durarak kokladılar anlamaya çalıştılar. Kedilerimin tepkisi, resimleri incelemeleri ve verdikleri pozlar ile bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmeleri doğrusu dikkate alınacak bir davranıştı. Maviş ve Boncuk birlikte resmin yanında poz verdiler. Maviş bir süre sonra ayrıldı ancak Boncuk resimlerinin çekildiğinin farkında olarak, bana istediğim kadar resim çekme süresi tanıdı :) Kim demiş hayvanlar sanattan anlamaz diye? İşte çektiğim resimler de bunun kanıtı :)

Beni bu sene düşünerek yılbaşında gönderdiği bu cömert resimler için Art Grup reklam ajansına çok teşekkür ederim. Umarım diğer yılbaşı hediyesi gönderen firmalar da Art Grup'u örnek alır ve bir sürü atılan ve kullanılmayan ajanda takvim, vs göndermek yerine sokak hayvanları ve barınaklar için bağışta bulunurlar.

Ufak bir yardım bile onların hayatını sonuna kadar değiştirebilir.

Hiç yorum yok: