24 Ocak 2013 Perşembe

Kedi ve köpeğinizi siz tatildeyken misafir ediyor

Kedisini ve köpeğini tatilde güvenilir bir yere bırakmak isteyen hayvanseverler için çok güzel bir yardım çağrısı geldi. İstanbul, Tuzla'da bahçeli bir evde yaşayan arkadaşım Meltem evine misafir kedi ve köpek almaya başladı. Haberiniz olsun. Meltem'den gelen mesajı aşağıda sizinle paylaşmaktan son derece mutluyum.

****************************
Arkadaşlar selam ,

Senelerdir iş seyahatine ya da tatile giderken kızım puffy'yi güven içinde nereye bırakabilirim diye endişe yaşadım. Sadece bir arkadaşıma bırakabildim gönül rahatlığı ile. Özellikle tatilimi Puffy için kısa kestiğim bile olmuştur zaman zaman. Kedisi, köpeği olan dostlar ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaklardır.

Bu nedenle evinde kedi besleyip de seyahate giderken kedisini bırakabileceği güvenilir bir yer arayan dostlar benimle rahatlıkla irtibata geçebilir.

Doğduğumdan beri hayvanların bakımına, korunmasına, güvenli yaşamasına destek olmak için çalışıyorum, gönüllü arkadaşlarımla birlikte çeşitli projeler üretip uyguluyoruz. Elde edilen gelirler ile sokak hayvanları ve barınaklara ailelerimizle birlikte destek oluyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak.

Evimde misafir edeceğim kedileriniz için yapacağınız ödemeler, sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve güvenli bir şekilde yaşaması için harcanacaktır. Böylece hem kediniz güvenli ve mutlu bir misafirlik geçirecek, aklınız kalmayacak hem de sokak hayvanları için katkıda bulunmuş olacaksınız. Onlara kulübe, veteriner tedavisi, mama ve sevgi sağlamış olacaksınız.

Evde kediler serbest dolaşacak. 2 katlı müstakil evde oturuyorum. Bahçeye kediyi çıkartamam, riske giremem. Kaçarsa çok üzülürüm. Kediler için bir odamı ayırdım. Orada özel kedi minderlerinde ve istediği herhangi bir yerde yatabilir kedi. Tamamen ona ayrılmış oda. Kedi kendi seçtiği odada da yatabilir, oraya tüm eşyalarını koyacağım. Evden çalıştığım için kediler benimle beraber olacak evde. Kedilerin mamasını sahiplerinin getirmesini rica ediyorum, beslenme alışkanlıkları değişmesin diye. Özel bakım isteyen kedilerin durumuna göre karar verebilirim ama elimden geldiğince kabul etmeye çalışacağım. Kedilerin iç-dış parazit ve kist aşılarının mutlaka olması gerekiyor. Eğer bu aşıları yok ise veteriner arkadaşım ücretini sahibi ödemesi şartı ile bize gelip yapabilir.

Bahçede 1 köpeğimiz var. 1 hafta-10 günlük gibi durumlar için 1 köpek misafir edebiliriz bahçeye . Tabii köpek bahçede veya sokakta yaşamaya alışkın ise.

Bu çalışma tamamen bireysel sosyal sorumluluk projesidir ve hayvanlara duyduğum derin sevgiden, saygıdan kaynaklanmaktadır. Tüm hayvanların güvenli ve sağlıklı yaşam hakkı var ve bu hak her zaman insanlar tarafından korunmalıdır.

Sizlerle birlikte, hayvanlar ve doğa ile hep beraber yaşamanın gerçek huzur olduğu konusunda tüm insanlarda ve gelecek nesillerde farkındalık yaratacağımıza inanıyorum.

Not: İçimden geldiği gibi özet bir mail yazdım, kedilerin misafir edilmesi konusunda bilgi almak isteyen arkadaşlar var ise lütfen benimle mail veya telefon ile irtibata geçsinler...

Sevgiler,

Meltem Torlakoğlu Atmaca
gsm: 0530 880 33 90
meltem.torlakoglu@gmail.com

2 yorum:

LoLLa dedi ki...

merhabalar,
blogunuzu satir satir okudum notlarimi aldim,
simdi de yeni haberler bekliorum ben ve diger bir cok okuyucunuz gibi .)
ps: kedilerim icin cig diyet duzenine gecmeye calisiyoruz, bu vesile ile yakaladim sizi .)

belki yorumum okunmayacak ama kendi adima sonsuz tesekkur ederim emekleriniz ve tecrubelerinizi paylastiginiz icin .)

sonsuz sevgiler tebessumler .)

Unknown dedi ki...

Tebrik ediyorum sizi. Bir gün imkanım olursa inşallah sizin yaptiginizi yapacağım hayallerimin arasında. . Pati dostlariniz ile mutluluklar. .