İpucu 1’de yer alan semptomları ve soru cevapları değerlendirerek kedinizdeki hastalık belirtilerini görebilirsiniz. Kedinizi en iyi siz tanırsınız.
Kedinizin normal davranışlarını bilin. Ne kadar sık tuvaletini kullanıyor, ne kadar sık yiyor, ne miktar yiyor, dışkılaması nasıl, nasıl oynuyor, ne kadar oynuyor gibi.
Eğer normal davranışları dışında farklı bir davranışını gösteriyorsa buna dikkat edin.
Yemek yeme: Kediniz yemeğini reddediyorsa hastalanmaya başlamış olabilir, bazen bu ilk işarettir.
Su içme: Kedinizin çok fazla su içtiğini görürseniz, sıcak havalar dışında, bu normal değildir. Kediniz çok fazla su içiyorsa bu diyabet, böbrek rahatsızlığı gibi bir hastalık belirtisi olabilir.
Sık solup alıp verme: Bu durum kediler için normal değildir. Eğer kediniz nefes almada zorluk çekiyorsa acilen veteriner hekiminizi görün.
Öksürme: Öksürme kedilerde sık rastlanmaz. Eğer nefes almada zorlanıyor, sık nefes alıp veriyor, anormal belirtiler gösteriyorsa ciddi bir durumu olabilir.
İdrara çıkma: Kediniz idrar yapmada zorlanıyorsa, sık sık tuvaletine girip çıkıyorsa, tuvaletinde zorlanarak daha uzun vakit geçiriyorsa bir sorun olabilir.Veteriner hekiminizi görün.
İshal: Kediler ishale yakalanabilir. Eğer bunun yanında halsizlik, kusma, yemek yememe belirtileri varsa veteriner hekiminizi görün.
Görüntü: Eğer kedinizi iyi hissetmiyorsa farklı gözükür. Gözleri parlaklığını yitirir, tüyleri cansız ve kuru olur.
Davranış: İyi hissetmeyen kediler çoğunlukla daha uzun uyumak ister ve oyun oynamak istemezler. Etrafta yatar dururlar.
Bunlar dışında başka belirtiler de gözlemleyebilirsiniz. Eğer kedinizin hasta olduğunu düşünüyorsanız veteriner hekiminizi görün. Bazen çok uzun beklerseniz kediniz daha da hasta olabilir.
Bu blog doğayı ve hayvanları sevenlere, doğanın bize sunduklarını kullanmak isteyenlere ve doğal yöntemlerle kendilerine ve hayvanlarına daha sağlıklı bir ortam yaratmayı isteyenlere hitap etmektedir. Bu blogda yer alan yazılar internet ve çeşitli kitaplardaki bilgileri ve kişisel görüşlerimi içermektedir. Tıbbi konularda lütfen veteriner hekiminizle iletişimde olun. Tüm okuyanlara faydalı olmasını diliyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder