14 Ekim 2008 Salı

furganic.com= çiğ, organik, hayvan maması

Hayvanlarla ilgili yahoo gruplarımdan gelen maillere bakarken Jennifer Hall Goodwin adında bir hayvan sahibinin yaptığı site ile karşılaştım. İsmi furganic.com=raw, organic, pet food (çiğ, organik, hayvan maması) olan sitede oldukça faydalı bilgiler var. Kendisi artık günümüzdeki pek çok hayvan sahibi gibi ilk olarak kuru mama verirken kedilerinde kulak tümörü sorunu yaşamış, sonrasında yapacağı en iyi şeyin organik kuru mamaya geçmek olduğunu düşünmüş. Ancak bu da faydalı olmamış. Üye olduğu listelerde aldığı "Kediler doğada ufak kemirgenlerle besleniyor, organik kuru mama ile değil!" uyarısından sonra bu işi iyice araştırıp bu siteyi kurmuş. Ben de "Doğal Hayvan beslenmesi" konulu çiğ beslenme bloglarımda bu konudan bahsediyorum.

Evcil hayvan maması endüstrisi 16 milyar dolarlık bir hacme sahip. Özellikle Amerika'da henüz geçen sene, 2007 yılında Menu Foods tarafından katkı maddeleri sağlanan 100'den fazla marka toplatıldı. Menu Foods tesislerinde mamalara zehirli madde karışığı için milyonlarca kutunun toplatılması pek çok hayvan sahibini hazır mamalara karşı güvensizliğe ve hayvanlarını tekrar ne ile beslemeleri konusunda düşünmeye itti.

Köpeklerin normalde ortalama 25 sene, kedilerin ise 30 sene yaşayabileceğini biliyor musunuz? Peki neden 10-15 sene yaşayan hayvanlarımızı kaybediyoruz, ya da onlara yaşlı diyoruz? Aradaki farka sebep olan şey doğru beslenme, kullandığımız ilaçlar, aşılar gibi sağlık yöntemleri. Ne kadar kimyasal içerikli bir bakım sağlarsak aynen insanlardaki gibi hayvanlarda da kanser ve bağışıklık sistemi hastalıkları ortaya çıkıyor.

Aşağıdaki tabloda Çiğ beslenme ile hazır mama beslenmesinin karşılaştırmasını görebilirsiniz:







Hiç yorum yok: