7 Nisan 2008 Pazartesi

Gürpınar Barınağı: Hasta köpeklerimiz sizleri bekliyor....

Henüz bugün İstanbul Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Barınağı sorumlusu Kebire Bozkurt’tan gelen bir yardım mailini sizinle paylaşmak istiyorum. Barınakta bir sürü yaralı, hasta, bakıma ihtiyaç duyan köpek ve kedi yaşıyormuş. Sadece iyi olsalar ne güzel olurdu, ancak hasta olanların tüm ilaç ve bakım masrafları karşılamak için yardım talebinde bulunuyorlar. En çok ihtiyaçları olan şey ise gönüllü anne ve babalar!

Barınağın Facebook üzerindeki sayfasını ziyaret etmek isterseniz linke tıklayın. Barınağın web adresi ve web sitesinden yardım etmek için tıklayın. Ayrıca petburada.com ve kangurum.com sitelerinden online alışveriş yaparak barınağa ücretsiz gönderebilirsiniz:

**************************
Sevgili Kebile Bozkurt’un yardım talep eden maili:

Gürpınar Barınağının hasta ve özel bakıma ihtiyacı olan çocuklarının ardı arkası kesilmiyor.
Bir veteriner hekimimiz var ve hepsine yetişmekte zorlanıyor.Ekte resimlerini gördüğünüz köpeklerimiz ya hasta olarak bize getirildi ya da bizler yollarda bulduk ve barınağımıza aldık.

*İlk resimde gördüğünüz köpeğimiz cok yaşlı bakım ihtiyacı var aslında en ideali bir ev ortamı.

*Deri problemli bir çok hastamız var mantar ve uyuz tedavisi görüyorlar.

*Barınağa getirilen aşısız bebekler hemen hastalanıyor. Annesiz bebeklerin ise ciddi özel bakıma ihtiyaçları var. Sık yemek yedirmek altlarını sürekli kuru tutmak lazım ama neredeyse 40’a yaklaştı bebeklerimizin sayısı gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var.

*Dernek olarak özel kliniklerde tedavi ettirdiğimiz yine ihbar üzerine bize gelen bir kedi var yaşlı sokak kedisi diş etlerinde ve solunum yollarında sorun vardı. Yemek yiyemiyor ağzı burnu iltihaplıydı. Tedavisini oldu simdi daha iyi ve barınağımızdaki kedi odamızda devam ediyor hayatının kalan bölümünü.

*Raşit’i Ortaköy den çocukların elinden aldığımızda yürümekte çok zorlanıyordu. Özel klinikte ayakları bandaja alındı. Uyuz tedavisine başlandı. Gerekli vitaminler ile hayata döndürmeye çalışıyoruz.

*Hasdal Barınağında karin yağmurun altında görüp kıyamayıp aldığımız 5 bebek ve bir anne 1 ay boyunca klinikte kaldı bebekler biraz büyüsün aşıları yapılsın diye iç dış parazit tedavisi gördüler karma aşıları yapıldı. Onların da klinik borcu duruyor.

*Boynundaki uru patlamış olan dünyalar güzeli seter ameliyat oldu. Durumu iyiye gidiyor.

*Uyuz tedavisi gören bir sürü köpeğimiz var

*Ön ayağı kesilecek olan ürkek köpeğimizin resmini de ekte bulabilirsiniz.

*Karnından yaralanmış olan köpeğimizin sağlığı iyiye gidiyor.

*Arka ayakları tutmayan minik bebeğimiz tedavi oluyor. Ayağa kalkabilmesi için ciddi tedavi görmesi gerekiyor.

Bu liste daha uzar gider bize sürekli araba çarpmış, yaralanmış, hastalanmış, yaşlanmış ve evden atılmış kopekler geliyor. Dernek olarak hangi ilçeden olursa olsun, arayan kişiye bizim bölgenin köpeği değil deyip duyarsız ve ilgisiz kalamıyoruz. Hiç birini geri çeviremiyoruz belki bir şansı vardır diye ama masraflarının altından kalkamıyoruz. İhtiyacımız olan ilaçların listesini ekte size yolluyoruz.

En büyük ihtiyacımız aslında gönüllü çünkü bu çocukların serum verilmesi bile uzun zaman alıyor ve başlarında bekleyecek kişi bulamıyoruz.

Bebeklere günde 3 kere yemek vermek gerekiyor ve vitamin verilmesi gerekiyor. Gece yarılarına kadar veteriner hekimimiz hastaların başlarında beklemek zorunda kalıyor. Böyle olunca bakması gereken bir çok hastaya sıra gelemiyor. Bir veteriner herşeye yetişemiyor doğal olarak. Sizlerden ricam Gürpınar Beylikdüzü’ne yakın oturanlar en azından haftada yarım günde olsa gelse çok şey fark edecek

Gelemeyen ama hasta çocuklarımıza destek olmak isteyen arkadaşlarımız ekte bulunan ilaçlarımızdan bize bağış yapabilir veya maddi destekte bulunarak kliniklere şuanda 6000YTL olan borcumuzu ödememize yardımcı olabilirler.

Detaylı bilgi almak isteyenler, Sema Mandev hanımı veya beni arayabilir.
Sema Mandev 0532 676 4339

Sevgilerimle
Kebire Bozkurt
Gürpinar Belediyesi Hayvan Barınağı
Basın ve Halkla İliskiler Sorumlusu
0532 573 40 70

BARINAK İHTİYAÇ LİSTESİ

Anestezik Maddeler
Alfamine, Alfazyne, Zoletil, Antisedan(Pfezer), Domitor
Serumlar
Laktatlı Ringer, İzotonik, 5 lik Dextroz, İzolayt, İzolayt M,%5lik Dexrozlu Laktatlı Ringer, Flagyl Serum, Duphalayt Serum, Gelefusine, Serum seti, Macrodex
Sarf Malzeme
Mavi Anjeokat, Pembe Anjeokat, Flaster, Vetiflex,Pamuk, Sargı Bezi, Sapanç (Tampon), Tarvmatik İğne seti, Vikril No:1, Steril Eldiven (8 veya 8.5), Nonsteril Eldiven, Scrap, Betadin, Steril Serviyet Bezi, Alkol, Virkon S, Zefiran, Dermalen Şampuan, Reilif, Yakalık No 25, Katküt 2/0, Kedi İdrar sondası, Köpek İdrar sondası
Vitaminler
Dodex flakon, Berovit Flakon, İnjakom C Ampul, Redoxan Ampul, K-vitamini, Avicap……………Nervit, Epargriseovit Ampul, Neurogriseovit Ampul, Avisol Flakon, Bephanten Ampul, Evisel Enj.
Endo ve Ekto Paraziterler
İvomec, Efektin Tablet, Kenaz, Blotik, Bheldon(Praziguantel Tablet.), Cestodan, Kontil Şurup Kontil Tablet, Frontline Damla, Stronghold Damla
Hepagen, İmmuneks, Transamin, Atropin Sülfat, Adrenalin Ampül, Dexamethazon, Devan, Depo medrol, Canglop, Febriglob, Finadyn Flakon, Ulcuran Ampul, Ulcuran Tablet, Metpamit Ampul, Metpamit Tablet, Emedur Ampul, Sokol, Enema, Libalax, Sekrol Şurup, Otrivine Mentol, Devaljin, Novaljin, Avil Ampul, Lasix Ampul, Orydermyl Pomad, Dexoryl, Gentagut Damla
Pomatlar
Madecassol Pomad, İhtiyol Pomad, Terramysin Göz Pomadı, Kemsetim Göz Pomadı, Thiociline Göz Pomadı, Silverdin Pomad, Bphanten Pomad, Furacine Pomad
Antibiyotikler
Novasef, Rocephin, Sefazol Synulox Enj., Synulox Tablet, Clamoxyl La, Linkospektin Enj., Baytril Tablet
Enjektörler
5 lik yeşil uçlu enjektor, 5 lik siyah uçlu enjektör, 2 lik yeşil uçlu enjektör, 2 lik siyah uçlu enjektör, 2 lik aşı enjektörü, 20 cc lik beslenme enjektörü
Aşılar
Kuduz, Köpek Karma, Bronchicine, Kedi Karma, Leucocell, Puppy Dp, Parvo C

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bir kac yildir barinaklara gidemiyorum.cok icin aciyor.Bahceme her yaz basi nerdeyse hergun yavru kopek kedi atiyor vicdansizlar..kedileri birakiyorum cunku kedi barinagi yok ama kopekleri barinaga goturuyorum.ayrilmak cok zor geliyor ama yapabilecegim birsey yok..4 tanesini bahceme aldim bakimlari gercekten zor cok ilgi istiyorlar birbirlerini kiskaniyorlar..

Başak Pirtini dedi ki...

Bu kadar cok hayvana bahcenizi acmissiniz sizi tebrik ederim, belli ki kocaman bir yureginiz var. Umarim etrafimizda sizin gibi duyarli hayvansever sayisi artar da sokaklardaki hayvanlar sahip bulurlar.

Adsız dedi ki...

aslinda olar icin actim bahceyi.once bir kedi bulmustum daha sonra 5 tane yavrusu oldu.Ben senede birkac kez yavruladiklarini bilmiyordum.kediler hakkinda hic bir bilgim yoktu aslinda..derken yeniden yavruladi,hatta yavrularida hamile kalinca veterinere kostum hepsini kisirlastirdim.Cok kedi olunca bir arazi alip oraya bahce yaptim.minik kedi evleri,oyun alanlari,kum havuzlari derkn sokakda buldugum biri uyuzlu 4 kopegide koyunca tamam oldu.4 senedir hayvan dostuyum.Barinaklara gidemiyorum malesef..cok uzuluyorum.Belki az hayvanim olsaydi giderdim vaktimin birazini gecirirdim bilemiyorum ama bu kadar cok hayvan olunca olmuyor.

Başak Pirtini dedi ki...

Siz zaten kendi tarafinizda bir ozel barinak olusturarak hayvanlarinizi bakima almissiniz. Eger sizin icin de uygunsa bu yaptiginiz ornek davranis hakkinda bir blog yazmak isterim. Bunun icin detaylari konusmak uzere bana bahcenizin resimlerini yollayabilirseniz, bashico@bashico.com adresinden iletisime gecmek isterim. Sevgiyle kalin. :)

Adsız dedi ki...

tabi ne demek gonderirim fotograf..