17 Ekim 2008 Cuma

Hayvanlarla konuşmak -2- Maviş ve Boncuk ile iletişim deneyimlerim

Hayvanlarla iletişim konusunda denemelerimi ben de size aktarmak istiyorum. Her ne kadar kendi önyargılarımızı ve cevaplarımızı ayırmak zor olsa, gelen cevapları acaba ben mi uydurdum diye düşünsem de gelen cevaplar bana gerçekte ne olduğunu açıklamış oldu.

Dolabın kapağını kim açtı?
Kedilerim Maviş ve Boncuk oldukça sakin hayvanlardı. Evde zarar verdikleri hiç bir şey olmadı. Tabii yatak odamda açıp yerlere saçmaktan zevk aldıkları kıyafetler dışında. Yatak odamızda çok büyük bir raylı dolap var. Bu dolabın kapağı normalde bir kedinin ittirebileceğinden daha ağır diye düşünüyordum. Nasıl yapıyorlarsa bir şekilde bu kapak kayıyor ve içerdeki raflara zıplarken kıyafetler yere düşüyor ve hepsi tüyleniyordu. Her gün işe giderken dolabın kapağının altına çift kat terlik sıkıştırmama rağmen bazı akşamlar yine aynı manzara ile karşılaşıyordum. Bilirsiniz kediler kuytu yerleri severler, ne kadar odalarında onlara güzel yerler hazırlasam da bu davranışı bir türlü olurken yakalayamadım. Tabii akşam iş işten geçip dağınık halde kıyafetlerimi yerde bulunca bağırıp çağırmanın, kızmanın hayvan eğitimi açısından hiç bir anlamı yoktu. Eğer 2sn içinde görüp müdahele edebiliyorsanız bir iletişim kurabiliyorlar, yoksa geç gösterilen tepkilerinizi o anki davranışları ile birleştiriyor hayvanlar.

Bloglarımda pek çok resimlerini koyduğum kedilerimi gördüyseniz Boncuk yaklaşık 8 kiloluk poposunu yerden kaldıramayan bir tosuncuk, Maviş ile onun yarısı kadar bile değil ancak 3 kilo gelen oldukça atletik bir hanımefendi.

Sonunda bir gün akşam yine aynı manzara ile karşılaşınca sormadan edemedim. Tabii kocaman olduğu için Boncuk’u seçtim. Henüz daha bunu kim yaptı diye sorarken Boncuk’tan “Ben yapmadım. Maviş yaptı” diye bir yanıt aldım. Tabii inanmadım. Maviş o cılız haliyle 3m’lik ağır dolap kapağını nasıl kaydırarak açabilirdi ki? Yanıtın doğrulayıcı hareketini ise kısa bir süre sonra gördüm. Bir gün odamda kedilerle otururken Maviş yatağa çıktı. Dolap ile yatak arasında 25cm mesafe vardı. Yataktan dolap kapağının kenarına doğru ön ayaklarını dayadı. Altında terlikler sıkıştırılmış olmasına rağmen incecik bacakları ile ittire ittire dolap kapağını 10cm kaydırdı ve hop içeriye zıpladı. Tabii yine bir takım kıyafetler yere düştü. O sırada Boncuk bana resmen sırıtarak bakıyordu.

İletişim sonucunda ikinci çözümlediğim olay
Elimde defterim kedilerimle çeşitli sorular soruyor, cevaplar alıyorum. Aslında tüm hayvan iletişimcilerinin söylediği şey kendi hayvanlarınızla iletişim kurmanın onları bildiğiniz ve önyargılarınızdan dolayı çok zor olduğu ve bunun için tanımadığınız başka hayvanlarla başlamanız gerektiği yolunda. Bunun pratiği için bir arkadaşınız ile karşılıklı anlaşarak birbirinizin kedi ve köpeklerinizle konuşmayı deneyebilirsiniz. Böylece soruların cevaplarını da kontrol edebilirsiniz.

Ben de bir kaç arkadaşımın kedisi ile denemeler yaptım, ancak çok istekli olmadıkları için bunları pek devam ettiremedim. Denemelerim kendi hayvanlarım üzerinde devam etti.

İlk hikayemde bahsettiğim dolap kapağının açılma olayı ara sıra tekrarlanmaya devam etti. Elbise dolabımızda 3 tane kayan kapak var. Maviş kenar kapaklar kapandıktan sonra yerine yerleştiği için sadece orta kapağı açabiliyordu. O günlerde yatak odasının kapısı kırıldığı için yerinden çıkartıp duvara dayamıştık. Ancak 3cm kalınlığındaki bu kapı çok ağırdı. Tüm açılan camların üstüne zıplayıp herkesi şaşırtan Maviş acaba hiç bu duvara dayalı kağıya tırmandı mı diye merak ederken bir gün elimle Maviş’i kapının ince kenarı üstüne koymayı denedim. Tabii tavan çıkıntısına çok yakın ve dar olduğu için orada dengede duramadı aşağı indi.

Bir gün yine işten eve gelmiştim. Bir de baktım ki kapı bizim meşhur raylı dolabın üstüne düşmüş, dolabın bu sefer yan kapağı açık yerlerde eşyalar, etraf dağılmış. Olay olurken orada yoktum, kızmanın anlamı yok yine. İlk önce kapıyı kaldırıp duvara dayadım tekrar. Maviş’in kapıları açtığını bildiğim için bu önyargı ile direk ona “bu kapağı sen mi açtın?” diye sordum. Tabii ki de “ben yapmadım” diye bir cevap aldım. Boncuk da yapmamıştı. Nasıl olabilir diye düşünürken, o anda farkettim ki aslında kapağı Maviş kaydırmamıştı. Aklımda birden Maviş’in duvara dayalı kapının üzerine sıçradığı, kapının durduğu yerdeki dengesinin bozulduğu ve dolabın kenarına devrildiği, kenar kapağın da bu hareket ile açıldığının resmi belirdi. Gerçekte Maviş olayı başlatmış ancak onun şöylediği şekilde kapağı kendisi açmamıştı. Kapağı duvara dayalı duran kapı dolabın üzerine düşerek açmıştı. Bir yandan amma da yazdım diye düşündüm ancak bir olayın daha nasıl olduğunu çözmüştüm. Hayvanlar dürüst ve komik cevapları ile sizi çok şaşırtabilirler, buna hazırlıklı olun.

Not: Siz de etraftaki hayvanlar ile pek çok iletişim denemesi yaparak onlardan her türlü konuda cevaplar alabilirsiniz. Bunun için sonraki blogumda hayvanlarla iletişim kurma yöntemini anlatacağım.

**************************************************

Hayvanlarınızla iletilişim seansı almak ister misiniz?

Hiç yorum yok: