Çiğ beslenme ile ilgili önceki bloglarımız okuduysanız, kafanız karışmış olabilir. Aslında çiğ beslenmenin kuralları çok basit. Çiğ beslenme yahoogrubundaki üyelerden kedi ve köpeklerini 2002 senesinden beri bu yöntemle besleyen Bill Carnes yeni başlayan üyeler için oldukça kolay kurallar hazırlamış. Fazla detaya girmeden yazayım:
Köpek ve kedinizi çiğ beslenme ile beslemek için fazla bir bilgiye gerek yoktur.
1. Çeşitli hayvanların çiğ et, kemik ve organları ile besleyin.
2. Çeşitli hayvanların parçalarını dönüşümlü olarak besleyin.
3. Köpeğinizin veya kedinizin dışkısı fazla yumuşak ise:
a. Daha fazla kemik verin.
b. Daha az yağ verin.
c. Daha küçük miktarlarda bunların karışımını verin.
4. Köpeğinizin veya kedinizin dışkısı fazla sert veya kabız ise:
a. Daha az kemik verin.
b. Daha fazla organ eti verin veya ikisini de yapın.
5. Büyük parçalar ile besleyin.
6. Fazla yüzdeler, oranlar, ağırlıklar ve ölçülere kafanızı takmayın. Eğer kural 2’yi uygularsanız her şey zaman içinde dengeye girecektir.
7. Eğer köpek veya kediniz şişmanlıyorsa, daha az besleyin.
8. Eğer köpek veya kediniz zayıflıyorsa, daha fazla besleyin.
9. Eğer köpek veya kediniz bir besine karşı alerjik reaksiyon veriyorsa o besinle beslemeyin.
10. Köpeğinizin aslında sebze, meyve, yemişler veya tahıllar ile beslenmesine gerek yoktur. Köpek ve kediler etoburdur ve sadece et, kemik ve organlara ihtiyaç duyarlar.
11. Eğer köpek ve kediniz belli bir hayvan türünü yemeyi sevmiyorsa, zorlamayın. Önemli olan çeşitliliktir, her türden beslemek değil.
İşte Bill Carnes’e göre çiğ beslenmenin abc’si. Gerisi detay.Bill Cares’in İngilizce sitesinde hayvanlarının resimlerini ve anlattıklarını incelemek isteyenler için linke tıklayın.
Fotoğraf: Abby - Bill Carnes http://www.skylarzack.com/
Bu blog doğayı ve hayvanları sevenlere, doğanın bize sunduklarını kullanmak isteyenlere ve doğal yöntemlerle kendilerine ve hayvanlarına daha sağlıklı bir ortam yaratmayı isteyenlere hitap etmektedir. Bu blogda yer alan yazılar internet ve çeşitli kitaplardaki bilgileri ve kişisel görüşlerimi içermektedir. Tıbbi konularda lütfen veteriner hekiminizle iletişimde olun. Tüm okuyanlara faydalı olmasını diliyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder